. Lite för mycket ansvar

Jag har börjat ha allt sämre samvete för saker och ting på senare tid. Allt möjligt faktiskt. Det är lite skumt men jag känner mig lite som någon form av världssamvete. Allting är liksom mitt fel eller ansvar. Kanske handlar det bara om en jobbig period, möjligtvis återgår jag till ett mer normalt synsätt på världen snart. I och för sig har jag alltid haft de här tendenserna. För något år sedan gick jag till exempel en hel och ganska påkostad hlr utbildning bara för att kunna vara beredd att hjälpa till ifall någon medmänniska blir sjuk. För det känns på alla sätt som att det är mitt ansvar. Gör ingen annan något så måste jag göra det. Nu är det i och för sig bra att jag gått en utbildning i HLR, sådana saker skadar självklart inte på något som helst sätt. Men ändå, jag måste liksom släppa den här tanken på att jag ska rädda världen för det kan inte vara hälsosamt, hela projektet är utan tvekan dömt att misslyckas.

This entry was posted on Wednesday, March 7th, 2012 at 6:43 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply